17 oktober 2008
19:00

Husqvarna HC

Referat: Eksjö HC - Husqvarna HC

Husqvarna HC gästade idag Eksjö för seriematch i Div 2 Norra Småland. Det blev en bra match med ett riktigt bra tryck från läktaren då vårat "EBH" fanns på plats. Husqvarna kunde vinna matchen med 5-2 vilket kanske inte var helt rättvist om man ser till matchbilden.

Total dominans av Eksjö
Hemmalaget tog kommandot direkt i matchen och tryckte tillbaka motståndarna rejält. Men tyvärr uteblev dom riktigt heta målchanserna hela 13 minuter in i perioden. Då kontrar Husqvarna genom Johan Azizsson som sätter 1-0 på ett distinkt slagskott. Fredrik Wettermark skallar ner Jonathan Blixt i slutet av perioden och Eksjö får spela Power Play i fem minuter. Alltså matchstraff för Wettermark. Jonathan Blixt spelar fram Anton Augustsson som klipper till med ett rappt slagskott rakt upp i krysset och det var utjämnat 1-1. Perioden slutar lika men skotten vanns övertygande av Eksjö med hela 18-4 (!)

Andra perioden Eksjös fall
Mittenakten har varit Eksjö Hockeys stora problem denna säsongen. Och det blev inte bättre idag. Ola Nyström gör 2-1 efter 04.07 i perioden och minuten senare ökar Jacob Sörman på till 3-1. Efter 12 minuter pressar Eksjö på och Martin Raaby krutar in 2-3 från blå. Husqvarna gör sedan 4-2 efter en omdiskuterad situation i slutet av perioden.

Låst spel i slutet
Eksjö låg på för en kvittering i sista perioden men pucken ville inte gå Eksjös väg. Istället fastnade man i mittzonen gång på gång och Husqvarna kunde skapa fler chanser. Perioden slutar 1-0 till HHC efter att Carl Ljungqvist gjort 5-2 i öppen kasse.

Summering
Än en gång visar det sig att andra perioden blir Eksjös stora problem. I ett flertal matcher på säsongen har man tappat 3-4 mål i mittenakten vilket inte alls är bra. Coach Jens Blixt var ändå nöjd med vad laget presterade idag på isen, dock inte målskyttet. Man ska vinna denna matchen eftersom man skjuter hela 44 skot mot Husqvarnas 25. Man ska även tacka sina supportrar som gör ett riktigt bra jobb och lättar upp stämningen i arenan. Sånt gör en hockeyspelare bättre. Nästa match är på söndag borta mot Västervik som idag förlorade mot HC Dalen med 4-3.

Eksjö HC - Husqvarna 2 - 5 (1-1, 1-3, 0-1)